Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας WiSPR (Wideband Intercom & Secure Packet Radio) της Intracom Defense Electronics επελέγη από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Αμυντικής Τεχνολογίας & Προμηθειών (BWB) για να εξοπλίσει οχήματα του γερμανικού στρατού, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας WiSPR προορίζονται για το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμου εκσυγχρονισμού ενός αρχικού αριθμού αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH2000 του γερμανικού στρατού.


Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) σε δύο φάσεις που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του πρωτοτύπου οχήματος και στη συνέχεια τη σειριακή αναβάθμιση που αναμένεται να αποφέρει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για το σύστημα WiSPR.


«Πρόκειται για μια ακόμη εξαγωγική επιτυχία του WiSPR το οποίο αποτελεί πλέον ένα "Brand Name" διεθνούς αναγνώρισης στο χώρο των στρατιωτικών επικοινωνιών. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη καταδεικνύει ότι οι επενδύσεις της εταιρείας μας στον τομέα της ανάπτυξης συστημάτων τεχνολογίας αιχμής αποδίδουν και παράλληλα επαυξάνουν τις προοπτικές μελλοντικών εξαγωγών της Intracom Defense Electronics», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Defense Electronics κ. Γεώργιος Τρουλλινός.