Τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την ΚΕΔΕ, σε συνάντηση που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, για την απόδοση 35 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι της δ' δόσης των οφειλών του ελληνικού δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213 εκατ. ευρώ, υλοποίησε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αποδίδοντας στους δήμους το παραπάνω ποσό. 
Το ποσό αυτό, που αποτελεί μία μικρή «ανάσα» για τους δήμους και ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν με στάση πληρωμών, θα διατεθεί, σύμφωνα με απόφαση, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ. 


Όπως σημειώνεται στην απόφαση, στις περιπτώσεις των δήμων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τα ποσά που θα τους αποδοθούν, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή των υποχρεώσεων αυτών.  


Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί στις 12 και 13 του μηνός, αντιδρώντας στις μεγάλες περικοπές που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής