Στη Λευκωσία κατέφθασε κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για εξέταση του τρόπου εφαρμογής διαφόρων νομοθεσιών, οι οποίες αφορούν την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

 
Η επικεφαλής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), Εύη Παπακυριακού, δήλωσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται με πρόσκληση της υπηρεσίας της. Σημείωσε ακόμη πως δεν πρόκειται για έρευνα ή έλεγχο, αλλά για να δοθούν στο κλιμάκιο του ΔΝΤ κάποιες διευκρινίσεις που είχαν ζητηθεί για τις πρόνοιες της κυπριακής νομοθεσίας και τους τρόπους εφαρμογής της.

 

Η κυρία Παπακυριακού ανέφερε ότι ως τώρα, οι πληροφορίες και οι διευκρινίσεις δίνονταν τηλεπικοινωνιακά. Ωστόσο, ανέφερε, για να μην υπάρχουν απορίες και ερωτήματα, εισηγηθήκαμε στο κλιμάκιο να επισκεφθεί την Κύπρο και να πάρει διευκρινίσεις με διαφάνεια, ώστε να έχει σαφή και πλήρη εικόνα. 

 

Επισήμανε επίσης ότι το κλιμάκιο, το οποίο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Κύπρο, θα έχει συναντήσεις με αρμοδίους της Κεντρικής Τράπεζας, του υπουργείου Οικονομικών, δικηγόρους και άλλους.