Η Σλοβενία δεν πρέπει να σπαταλήσει άλλο χρόνο, καθώς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, κατέληξαν ο σλοβένος πρωθυπουργός, Γιάνεζ Γιάνσα, και ο ομόλογός του τού Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ακόμη, πρόσθεσαν ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις στη Σλοβενία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Ο κ. Γιουνκέρ, σε ερώτηση για την κρισιμότητα της κατάστασης στη Σλοβενία, σημείωσε ότι κατά τον ίδιο η χώρα δεν θα ζητήσει βοήθεια, αλλά θα κάνει ό, τι χρειάζεται.

 

Ο σλοβένος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι ο χρόνος πιέζει και παρουσίασε στον κ. Γιουνκέρ τα σχέδια για τις μεταρρυθμίσεις στον εργατικό και συνταξιοδοτικό τομέα, καθώς και τα μέτρα για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.

 

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως το σλοβενικό κοινοβούλιο θα συζητήσει για την πλειοψηφία των μέτρων που έχουν ήδη σχεδιαστεί, εκτιμώντας ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου η Σλοβενία να μπει στο 2013 ως μία πολύ πιο υγιής και σταθερή χώρα.
 

«Η Σλοβενία έχει χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, γι΄ αυτό και πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα ταχύτερα, τώρα» δήλωσε ο κ. Γιάνσα, υπογραμμίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.
 

Σύμφωνα με τον σλοβένο πρωθυπουργό, το πλέον σημαντικό μεσοπρόθεσμο μέτρο είναι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα.