Η τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Τράπεζας θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στις ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, κυρίως στην Ελλάδα, διεμήνυσε από το Βερολίνο ο πρόεδρος του ιδρύματος, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει όποια χώρα το ζητήσει. 

 

«Πιστεύουμε ότι οι ομάδες μας και η τεχνογνωσία μας όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε χώρες όπως η Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κιμ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ.
 

Ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Ιουλίου, τόνισε ότι το ίδρυμα θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του όσον αφορά την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής βοήθειας, προστασίας του περιβάλλοντος ή και μεθόδους για την ενίσχυση των επενδύσεων.
 

«Όμως δεν μπορούμε να παρέμβουμε αν δεν μας το ζητήσουν», επισήμανε ο Κιμ.
 

Ο Νίμπελ από την πλευρά του σημείωσε ότι για τα τρέχοντα προβλήματα της ευρωζώνης πρέπει να βρεθεί «προφανώς μια ευρωπαϊκή και όχι παγκόσμια λύση».