Μείωση στις συντάξεις κατά 10% φέρεται, μεταξύ άλλων, να ζήτησε το κλιμάκιο της τρόικας, σύμφωνα με πηγή της κυπριακής κυβέρνησης, την οποία επικαλείται το ΡΙΚ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυπριακή διαπραγματευτική ομάδα θεωρεί ότι τέτοιο μέτρο είναι ισοπεδωτικό. Φαίνεται μάλιστα να υπήρξε παρέμβαση από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτεν Βερβέι, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο φορολογούμενος στη Γερμανία να πληρώσει για τον συνταξιούχο στην Κύπρο, όταν οι Κύπριοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους και οι Γερμανοί στο 67ο.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διέψευσε δημοσιεύματα περί δυσφορίας της τρόικας και των εταίρων της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για δήθεν καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας για το μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, είπε, εργάζεται με υπευθυνότητα για την καλύτερη επεξεργασία και τεκμηρίωση των θέσεών της, που αφορούν την κυπριακή οικονομία, την προοπτική της και ασφαλώς, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Ο Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι, μόλις η εργασία ολοκληρωθεί, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα συγκαλέσει σύσκεψη με τα κόμματα και θα διαβουλευθεί μαζί τους για τις προτάσεις που θα κατατεθούν ενώπιον της τρόικας.