Συνάντηση είχαν σήμερα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το φορολογικό σύστημα. Όπως προκύπτει από πληροφορίες στο τραπέζι των δύο πλευρών τέθηκαν τόσο το ζήτημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, όσο και το θέμα που σχετίζεται με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος.


Κάθε μία από τις αντιπροσωπείες κατέθεσε τις προτάσεις της, με το διάλογο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.


Σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση που έχει υπάρξει έως και τώρα, οι πολίτες για να κριθούν ως δικαιούχοι, χρειάζεται να πληρούν τέσσερις προϋποθέσεις.

 

Αυτές θα είναι γεωγραφικές, εισοδηματικές, κοινωνικές ίσως δε και σχετιζόμενες με τα τετραγωνικά της επιφάνειας της κατοικίας.

Το κονδύλι θα ανέρχεται περίπου σε 150 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αναμένεται να αποδοθούν σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί λεως τις 15 Οκτωβρίου, όταν και θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου σε  τιμή που υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το 1,45 - 1,50 και η δεύτερη στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013.

 

Δικαίωμα στο επίδομα θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, καθώς και πολίτες εν γένει με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο - Απρίλιο είναι ιδιαίτερα χαμηλή.