Τη σύναψη πολυετούς στρατηγικής συνεργασίας, με οικονομικές και εμπορικές προεκτάσεις, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η Wind και ο όμιλος των εταιριών Πάνος Γερμανός, όπως τα Multirama, Public και Getitnow.gr. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής, η συνεργασία, της οποίας προηγήθηκε τουλάχιστον ένα τετράμηνο προετοιμασίας, είναι 15ετούς διάρκειας σε πρώτη φάση, με προοπτική ανανέωσης.

Η συνεργασία προβλέπει την απόκτηση μεριδίου μετοχών της Wind, μέσα στο χρονικό διάστημα 2013-2016, ποσοστού μέχρι και 10% από τον όμιλο Πάνος Γερμανός.

Ο κ. Ζαρκαλής περιγράφοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες, όπως είπε χαρακτηριστικά, της συνεργασίας των δύο πλευρών, έδωσε έμφαση στην εμπορική διάθεση προϊόντων Wind από τα καταστήματα του ομίλου Π. Γερμανός, ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τα καταστήματα της Wind και τη μετοχική σχέση των δύο εταιριών.

Από την πλευρά του ομίλου Π. Γερμανός, οι υπεύθυνοι τόνισαν ότι από τη συνεργασία αυτή θα δημιουργηθούν, άμεσα, τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας, οι 60 από τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και έδωσαν έμφαση στη μεγάλη εμπειρία που έχει η εταιρία στον τομέα της εμπορικής διάθεσης προϊόντων τηλεπικοινωνίας, τα τελευταία 20 χρόνια και με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, όπως στην Πολωνία και την Κύπρο, με πάνω από 15 εκατομμύρια πελάτες ετησίως. 

Πρόσθεσαν επίσης, ότι έως το τέλος της επόμενης χρονιάς στόχος είναι τα καταστήματα Public από 20 που είναι σήμερα να γίνουν 50, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν και τα Multirana, ο αριθμός των οποίων σήμερα ανέρχεται σε 50 περίπου.


Πηγή: Το Βήμα