Συνάντηση είχαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού,  Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Delta Airlines για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Πέρι Κανταρούτι.

 

Το στέλεχος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας συνοδευόμενο από τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Μακνέιλ, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη τουριστικών θεματικών που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούν να ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, επεκτείνοντας τη ζήτηση και τους μήνες εκτός αιχμής, με αποτέλεσμα την ανάδειξη δυνητικών πελατών για τη Delta, γεγονός, που όπως τονίστηκε, θα αξιολογηθεί θετικά σε ότι αφορά τα μελλοντικά σχέδια της αεροπορικής εταιρείας για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.

 

Παράλληλα τονίστηκε η κομβικότητα της Ελλάδας στους σχεδιασμούς της εταιρείας για την περιοχή.

Η υπουργός υποστήριξε ότι η ανάδειξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό αποτελεί προτεραιότητα ώστε να καταστεί πραγματικότητα ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η επίτευξη του στόχου για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.