Προς το τέλος της διαμόρφωσης του συνολικού προγράμματος που θα καταθέσει ενώπιον της τρόικα βρίσκεται η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Επίσης, δήλωσε ότι ο στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα να καταλήξουν το συντομότερο.

 

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Προέδρου Χριστόφια με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον Επίτροπο Όλι Ρεν, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτές είχαν στόχο να ενημερώσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για την πορεία των προετοιμασιών της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, για τα ζητήματα της στήριξης που θέλει η Κύπρος από μέρους της ΕΕ, για τα θέματα των τραπεζών και ασφαλώς της οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πρόγραμμα της Κυπριακής κυβέρνησης θα στηρίζεται πάνω στους τρεις άξονες έχει διαγράψει το Συμβούλιο της ΕΕ: α) οικονομική εξυγίανση, β) ζητήματα στήριξης της ανάπτυξης και γ) κοινωνική συνοχή.

 

«Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το συνδυασμό των τριών αξόνων να έχουμε ένα πρόγραμμα που να δίνει προοπτική στην κυπριακή οικονομία και να τη θέτει στον ορθό δρόμο της ανάπτυξης και της προοπτικής», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

 

Σε ερώτηση, αν προμηνύεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτό θα φανεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των συνομιλιών.