Πυρετός» διαβουλεύσεων επικρατεί στην κυβέρνηση προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε δίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα, χωρίς όμως να υπάρξει σχετική ενημέρωση. Σύσκεψη του υπουργού με τους αντιπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα άρχισε στις 20:30.


Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «υπάρχει περαιτέρω πρόοδος. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Οι συζητήσεις συνεχίζονται», μετά τη συνάντηση του κ. Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικα. Ο ίδιος επισήμανε, επίσης, ότι «συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνονται κάθε ημέρα, έως ότου τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις».


Νωρίτερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση. Εξερχόμενος του Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κράτησε για ακόμη μία φορά «κλειστά» τα χαρτιά του σχετικά με τα νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν μία συνάντηση ρουτίνας.

«Κάναμε απλώς ένα συντονισμό ενεργειών ενόψει των μέτρων. Ήταν μία συνάντηση ρουτίνας» είπε ο υπουργός ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν είναι απαραίτητη η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για να «κλειδώσουν» τα μέτρα απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλά «θα δούμε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το μέτρο που εξετάζουν κυβέρνηση και τρόικα προβλέπει η αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 να γίνει «εφάπαξ» το 2013.