Το Βερολίνο και όχι οι Βρυξέλλες θα αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στο οποίο αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της Γερμανίας είναι η Κίνα και όχι η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου ανησυχεί πολύ περισσότερο για το εάν οι κινέζοι θα συνεχίζουν να αγοράζουν τα αυτοκίνητα τους, παρά για το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

«Γι 'αυτό έκπληκτος διαπιστώνει κανείς ότι στους διαδρόμου της εξουσίας, η κύρια ανησυχία δεν είναι αν η Ελλάδα επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι Γερμανοί πιο πολύ ανησυχούν για την Κίνα» αναφέρει το πρακτορείο. Μάλιστα σημειώνει ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομία τους και θεωρούν ότι δεν θα επιτρέψουν στους γείτονες τους να το κάνουν γιατί απέτυχαν να εφαρμόσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Το κλειδί για την επιτυχία της Μέρκελ είναι ο τρόπος που η ίδια παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του γερμανού φορολογούμενου», δήλωσε ένας πρεσβευτής στο Βερολίνο. Την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συζήτούν το αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αξιωματούχοι στο Βερολίνο λένε πως η Γερμανία έχει ήδη αποφασίσει ότι η Αθήνα θα μείνει στο ευρώ. Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι μπορεί έξι μήνες πριν να ήθελε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, όμως όχι σήμερα.

«Αν θέλετε να μάθετε γιατί, κοιτάξτε τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Με όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί, ποιος θέλει ένα μέλος του ΝΑΤΟ στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος;» καταλήγει το δημοσίευμα.