«Όπλο για να τρομάξει» χαρακτηρίζει ο Κριστιάν Νουαγιέ, διοικητής της Γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, το πρόγραμμα υπό όρους απεριόριστης αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, ευελπιστώντας πως θα δώσει σύντομα αποτελέσματα και δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι αγορές «καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα ότι δεν μπορούν να κερδίσουν την ΕΚΤ».
Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung που δημοσιεύεται την Πέμπτη, ο Νουαγιέ αναφέρει πως το πρόγραμμα «ίσως δοκιμαστεί και δεν θα διστάσουμε να το εφαρμόσουμε για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας».
Και μόνο η ανακοίνωση του προγράμματος, υποστήριξε, καταλάγιασε το κλίμα για τα ομόλογα της Ευρωζώνης, καθώς «οι αγορές καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα ότι δεν μπορούν να νικήσουν την ΕΚΤ».

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ θα γίνονται με αυστηρές προϋποθέσεις, και εάν διαπιστώνονται πως οι όροι δεν τηρούνται, οι αγορές θα διακόπτονται. 

«Ελπίζω πως η επίδραση του προγράμματα θα ξεδιπλωθεί πολύ γρήγορα» σημείωσε, λέγοντας πως «θα με εξέπληττε εάν ένα τέτοιο πρόγραμμα παρέμενε σε ισχύ μετά από μερικά χρόνια, έστω κι αν δεν χρησιμοποιηθεί ποτέ».

Το πρόγραμμα παρέμβασης, είτε εφαρμοστεί είτε όχι, πρέπει να συμπληρωθεί τόσο με πολιτικές δημοσιονομικής εξύγιανσης όσο και με δομικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, επανέλαβε ο Νουαγιέ. 

Στις τελευταίες ξεχώρισε τα βήματα προς τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την κοινή εποπτεία, υπό την ΕΚΤ, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.