Τουλάχιστον κατά 20.000 άτομα θα συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας της Κροατίας, όπως προανήγγειλε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σλάβκο Λίνιτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών πρόκειται για μέτρο που εντάσσεται στο «πακέτο» των δράσεων για την περιστολή των δημόσιων δαπανών. Πρόσθεσε δε, πως εκτός των απολύσεων, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν τη μείωση επιδομάτων εορτών (όπως των Χριστουγέννων), αλλά και επιδομάτων μεταφοράς.

Αναφερόμενος στη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,2% το β’ τρίμηνο του 2012 (σε ετήσια βάση), ο κ. Λίνιτς επισήμανε πως η εκτίμησή του για την πορεία της οικονομίας το τρέχον έτος δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Ρωτηθείς, για το νομοσχέδιο που εστάλη στη Βουλή και αφορά τις οικονομικές συναλλαγές, σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολιτικό μήνυμα με αποδέκτες χιλιάδες επιχειρήσεις «που δεν ανταποκρίνονται σοβαρά στις υποχρεώσεις τους».

Ο κ. Λίνιτς πρόσθεσε πως πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολούν.