Κύπρος: «Σφιχτός» ο προϋπολογισμός του 2013

Κύπρος: «Σφιχτός» ο προϋπολογισμός του 2013
«Σφικτό» χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, τον οποίο ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι συνεχίζεται η πορεία διόρθωσης των διαρθρωτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει για χρόνια η οικονομία. Βασικοί άξονες του προϋπολογισμού, πρόσθεσε ο κύριος Στεφάνου, είναι ο περιορισμός των δαπανών, με έμφαση στις μη παραγωγικές, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά χίλιους, η κατάργηση 987 μονίμων θέσεων και ο εξορθολογισμός των επιδομάτων.

Προβλέπεται επίσης ανανέωση όλων των θέσεων στις οποίες εργάζονται έκτακτοι, οι οποίοι θα παραμείνουν στην υπηρεσία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός στηρίζει την ανάπτυξη. Ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα, ανέφερε ο κύριος Στεφάνου, η κυβέρνηση θα συνεννοηθεί με την Βουλή για την κατάθεση του προϋπολογισμού, γι αυτό και δεν θα δοθούν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη την ερχόμενη Παρασκευή, θα ξεκινήσει επαφές με τα κόμματα για συζήτηση του προϋπολογισμού, αλλά και των προτάσεων που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα. Ο Κύπριος πρόεδρος αναχώρησε για την Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει σειρά επαφών με ομολόγους του άλλων χωρών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο