Σε δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει ο όμιλος Sharp Corporation ενώ βγάζει στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία 2,7 δισ. δολαρίων.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει συνολικά 10.966 θέσεις εργασίας στην Ιαπωνία και σε παραγωγικές μονάδες του στο εξωτερικό, να καταργήσει τη συμμετοχή του στην Toshiba Corp και, συγχρόνως, μέχρι τον Μάρτιο του 2013 να έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του προϋπολογιζόμενης αξίας τουλάχιστον 213 δισεκατομμυρίων γιεν (2,7 δισ. αμερικανικών δολαρίων), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο, στο πλαίσιο δραστικής ανασυγκρότησης της λειτουργίας του, το οποίο ο όμιλος έχει ήδη θέσει υπόψη των ενδιαφερόμενων και προβλέπει επίσης μισθολογικές περικοπές.

Στόχος είναι να επανέλθει ο όμιλος Sharp σε κερδοφορία της τάξης των 14 δισ. γεν στη διάρκεια του οικονομικού έτους (που ξεκινά την πρώτη Απριλίου στη χώρα), όπως τόνισε εκπρόσωπος της διοίκησής του.

Το σχέδιο καταρτίστηκε μετά τις μεγάλες ζημιές ως τον Μάρτιο φέτος, κυρίως επειδή το γιεν ανατιμήθηκε και οι πωλήσεις του μειώθηκαν.