Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και των αρμοδίων φορέων, για τα σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει για χιλιάδες εμπόρους - επιχειρηματίες, ζητάει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξάρτητων Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής - Εξαγωγής και Διανομέων.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση εμπόρων - επιχειρηματιών καθυστερούν να απονεμηθούν πέραν του έτους, ενώ σχεδόν 400.000 έμποροι-επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους εξαιτίας δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων.


Σημειώνει μάλιστα ότι περισσότεροι από 500.000 έμποροι - επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη διότι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα Βιβλιάρια Υγείας τους, λόγω ασφαλιστικών χρεών που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες, ενώ ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι για δεκαετίες.


Κρίνει λοιπόν ότι είναι αναγκαία πλέον η ελαχιστοποίηση της εισφοράς.


Η Ομοσπονδία προτείνει:


-Η διμηνιαία υποχρεωτική εισφορά μαζί με τις ρυθμίσεις παλαιότερων ετών να μην υπερβαίνει το ποσό των 400 ευρώ, τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.


-Να θεωρηθούν τα Βιβλιάρια Υγείας όλων των ασφαλισμένων, ενήμερων και οφειλετών, μέχρι τέλους του 2014


Πηγή: in.gr