Τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων (IBC).

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC) για 90 έτη.

Πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Lamda ΔΟΜΗ Α.Ε. η οποία είναι 100% θυγατρική της Lamda Development.

H Lamda Development AE, είναι εταιρεία συμμετοχών, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Πηγή: in.gr