«Η επίσκεψη της καγκελαρίου καταδεικνύει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει ο Φ. Ρέσλερ σε συνέντευξη του στη Rheinische Post.
Και συμπληρώνει: «Εάν επιτυγχάνεται αυτό ή όχι, θα το δείξει η έκθεση της Τρόικας».  

Την ίδια ώρα, να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του προς την ίδια εφημερίδα.

«Εν μέσω μιας βαριάς οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες κάνουν μαζικές περικοπές με πικρές κοινωνικές επιπτώσεις και αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία. Γι΄ αυτό και η Αθήνα χρειάζεται τώρα, πέρα από τις μεταρρυθμίσεις, κίνητρα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση προκειμένου να βγει από τον φαύλο κύκλο του χρέους» υπογραμμίζει ο κ. Σουλτς.  

Όπως επισημαίνει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, εάν βοηθά η διάθεση επιπλέον χρόνου για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μπορεί έτσι να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της, τότε είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας να συναινέσει σε αυτό.