Συμφωνία για εποπτεία των τραπεζών ζητεί ο Μόντι

Συμφωνία για εποπτεία των τραπεζών ζητεί ο Μόντι
Nα εφαρμόσουν άμεσα ένα κεντρικό πρόγραμμα τραπεζικής εποπτείας για την ευρωζώνη, που θα επιτρέπει την άμεση χορήγηση χρημάτων στις «αδύναμες» τράπεζες κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες, ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.
«Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο θα πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου εποπτικού μηχανισμού, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική έγκριση, μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο κ. Μόντι. 

Η κεντρική αρχή εποπτείας των τραπεζών έχει τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να εκταμιευθούν άμεσα χρήματα σε τράπεζες που τα έχουν ανάγκη. 

«Θεωρώ ότι η ποιότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο,που θα ληφθούν σε αυτόν τον τομέα, θα αποτελέσει μια δοκιμή για την ικανότητα της Ε.Ε. να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε», συμπλήρωσε ο Μάριο Μόντι.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο