Την εκτίμηση ότι το πακέτο μέτρων δεν θα κλείσει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 -19 Οκτωβρίου εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε» τονίζοντας ότι τα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα δοθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, είπε ο κ. Στουρνάρας.

«Προσπαθούμε αλλά είναι αδύνατο να κλειδώσουν τα μέτρα πριν την Σύνοδο Κορυφής. Τα μέτρα θα ψηφιστούν μετά το νέο Eurogroup, ενώ η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου» είπε.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ανακοινώθηκε Έκτακτη Σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα στις 22 Νοεμβρίου. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας. Το κλιμάκιο της τρόικας μετέβη αιφνιδιαστικά στο υπουργείο Οικονομικών όπου και συναντήθηκε για ένα περίπου τέταρτο με τον κ. Στουρνάρα και αξιωματούχους του υπουργείου. Η συνάντηση διεκόπη και θα συνεχιστεί αργότερα.

Ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε αμέσως μετά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια στιγμή το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη. Για σήμερα το απόγευμα αναμένονταν συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών.

Ωστόσο η συνάντηση αναβλήθηκε για αύριο, στις 10:00 το πρωί προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος. Αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ για τις 18:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.