«Αν δεν γυρίσει στην ανάπτυξη η Ελλάδα, δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση», τόνισε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου σε συνέντευξη του στο BBC News.
Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο «και γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη ; Διότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Για να γυρίζουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα «φεύγουν» από τη νότιο Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Αν η εποπτεία των Τραπεζών στην Ευρωζώνη «περάσει» στην ΕΚΤ, τότε μπορεί η ιδία η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων όποτε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη».

Σχετικά, με την αποχωρήσεις των εταιρειών ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι «η αποχώρηση των εταιρειών όπως η Coca-Cola και η ΦΑΓΕ είναι αρνητική μόνο ως προς τη σημειολογία της. Το βασικό είναι ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες κρατάνε την παραγωγή τους στην χώρα. Μετακινούν την έδρα τους για λόγους που, όπως διάβασα στις ανακοινώσεις τους, έχουν να κάνουν κυρίως με την προσέλκυση χρηματοδότησης, πρόβλημα που έχουν όλες οι Ελληνικές εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους.»

Ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου είπε επίσης ότι «η έξοδος από το ευρώ δεν είναι λύση. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, αλλά αφορά στο σύνολο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια «ήσυχη» επανάσταση, η οποία αφορά στον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά δεδομένα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τη λογική του υπερκαταναλωτισμού και του σπάταλου lifestyle του παρελθόντος, το οποίο τροφοδοτούταν επί σειρά ετών από τα τεχνητά πολύ χαμηλά επιτόκια, κατέληξε.