Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την αποχώρηση της Coca Cola 3Ε καθώς η ελληνική αγορά αναμένεται να βρεθεί χαμηλότερα και από το Χρηματιστήριο του Βιετνάμ! 
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg το οποίο εκτιμά ότι «η αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα μειώνει τη συνολική αξία των μετοχών που είναι εισηγμένες στην Αθήνα, στα 31 δισ. δολ. από 39,2 δισ. ευρώ και συμπληρώνει: «Στο Βιετνάμ η συνολική αξία των μετοχών ανέρχεται στα 35,2 δισ. δολ.».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση από τα 24 χρηματιστήρια ανεπτυγμένων αγορών.

«Γεγονός είναι ότι μία πολύ γνωστή και εδραιωμένη διεθνώς εταιρεία μεταφέρεται εκτός Χ.Α. και αυτό είναι μία αρνητική κατάσταση», δήλωσε και ο Θεόδωρος Κρίντας, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Attica Wealth Management.

«Αν και το Χ.Α. χαρακτηρίζεται ανεπτυγμένη αγορά, μοιάζει περισσότερο με αναπτυσσόμενη όταν χάνει τέτοιες εταιρείες» είπε.

Επίσης το δημοσίευμα φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβούλου της Coca Cola Δημήτρη Λόη σχετικά με τις αιτίες που αποχωρεί η εταιρεία από την Ελλάδα. 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ