Το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού στην Πορτογαλία, που εγγυάται την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη βουλή, δεσμεύθηκε να μην δημιουργήσει πολιτική κρίση στην ψηφοφορία της 31ης Οκτωβρίου για τον προϋπολογισμό λιτότητας της επόμενης χρονιάς.

Η πολιτική αναταραχή με αφορμή τον προϋπολογισμό έχει δημιουργήσει έντονη σεναριολογία περί ρήξης στον κεντροδεξιό κυβερνών συνασπισμό.
 

Το CDS, το ήσσον κόμμα του συνασπισμού, ανέφερε στο Reuters ότι «θα ψηφίσει στην διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού λαμβάνοντας υπόψη ότι η Πορτογαλία δεν αντέχει να βρεθεί σε μια πολιτική κρίση η οποία θα κάνει την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση ακόμα πιο σκληρή».
 

Την δήλωση υπογράφει ο ηγέτης του CDS Πάουλου Πόρτας, ο οποίος είναι υπουργός Εξωτερικών της σημερινής κυβέρνησης.
 

Το σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2013 στην Πορτογαλία, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Δευτέρα, περιλαμβάνει την μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μετά την επάνοδό της στην δημοκρατία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να εκπληρώσει τους στόχους που έχουν οριστεί βάσει του μνημονίου για το δανεισμό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Πηγή: naftemporiko.gr