Κωστόπουλος: Δημιουργούμε τράπεζα ευρωπαϊκού επιπέδου

Κωστόπουλος: Δημιουργούμε τράπεζα ευρωπαϊκού επιπέδου

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα, επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, στους εργαζομένους της τράπεζας, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας.

Με την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο ενεργητικού περί τα 80 δισ. ευρώ και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας, παρατηρεί ο κ. Κωστόπουλος.

Με την απόκτηση της Εμπορικής, η τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπογραμμίζει ο τραπεζίτης.

Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Alpha πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις, αναφέρεται στην επιστολή.

Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία, δηλώνεται με αισιοδοξία στην εν λόγω επιστολή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο