Εκτίναξη της φοροδιαφυγής στην Ιταλία

Εκτίναξη της φοροδιαφυγής στην Ιταλία

Τα τηλεφωνήματα των Ιταλών πολιτών για να καταγγείλουν υποθέσεις διαφθοράς ή φορολογικών παραβάσεων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους εννέα πρώτους μήνες του 2012 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως ανακοίνωσε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.

Οι καταγγελίες για φορολογικές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων ή η μαύρη εργασία, «έχουν αυξηθεί κατά 228% μέσα σε ένα χρόνο και έχουν φτάσει σχεδόν τις 24.000 καταγγελίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικονομική αστυνομία.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει αύξηση και των καταγγελιών για παρανομίες στη διανομή καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων (+152%), στον τομέα των τυχερών παιγνίων (+73%), αλλά και όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών (+24%).

 

Οι απώλειες των εσόδων του ιταλικού κράτους από την φοροαποφυγή και τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες εκτιμάται θα αυξηθεί φέτος κατά 40% σε σχέση με το 2011.


Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας είχε παρατηρήσει στις αρχές της χρονιάς αύξηση των καταγγελιών κατά 92% σε σχέση με το 2011. Αυτή η τάση την ώθησε να ενισχύσει την τηλεφωνική της υπηρεσία καταγγελιών, αλλά και να δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα στον ιστότοπό της για τη διευκόλυνση της καταγγελίας οικονομικών παραβάσεων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο