Την περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα η Credit Suisse και η UBS, όπως μεταδίδει το CNBC, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της Der Sonntag. 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η UBS σχεδιάζει να περικόψει 3.000-5.000 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των δαπανών, ώστε να αντιμετωπίσει την πτώση της κερδοφορία της, ενώ η ελβετική Credit Suisse ενδέχεται να ανακοινώσει περικοπές 1.000–2.000 θέσεων εργασίας. 


Τα σχέδια της UBS προβλέπουν την κατάργηση 900 θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών, καθώς και άλλες 2.000–4.000 απολύσεις στην επενδυτική τραπεζική και άλλες κεντρικές λειτουργίες της. 


Ο εκπρόσωπος Τύπου της UBS, ωστόσο, δεν αναμένεται να σχολιάσει το παραπάνω δημοσίευμα κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου της τράπεζας στις 30 Οκτωβρίου. 


Τις τελευταίες εβδομάδες εντείνεται η φημολογία στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης πως οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα ανακοινώσουν νέες περικοπές θέσεων εργασίας μαζί με τα αποτελέσματα τριμήνου.