Επιπρόσθετος χρόνος δύο ετών προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της θα δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επικαλούμενη ένα πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Με βάση τη συμφωνία αυτή η Αθήνα θα πρέπει να περιορίσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2016 και όχι το 2014, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, προσθέτει η εφημερίδα σε ένα απόσπασμα του άρθρου που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε.

Πάντα σύμφωνα με την πηγή αυτή, θα πάρουν επίσης παράταση η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα αποδεσμεύσουν σύντομα τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Ερωτηματικό κατά την Suddeutsche Zeitung παραμένει το πώς θα κλείσει η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2013 και του 2014 αφού υπολογίζει ότι θα χρειαστούν επιπλέον 15-18 δισεκατομμύρια ευρώ.