«Υπάρχει συμφωνία για διετή παράταση στην Ελλάδα»

«Υπάρχει συμφωνία για διετή παράταση στην Ελλάδα»
Επιπρόσθετος χρόνος δύο ετών προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της θα δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επικαλούμενη ένα πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Με βάση τη συμφωνία αυτή η Αθήνα θα πρέπει να περιορίσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2016 και όχι το 2014, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, προσθέτει η εφημερίδα σε ένα απόσπασμα του άρθρου που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε.

Πάντα σύμφωνα με την πηγή αυτή, θα πάρουν επίσης παράταση η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα αποδεσμεύσουν σύντομα τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Ερωτηματικό κατά την Suddeutsche Zeitung παραμένει το πώς θα κλείσει η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2013 και του 2014 αφού υπολογίζει ότι θα χρειαστούν επιπλέον 15-18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο