Για ανοιχτά ζητήματα που δεν επιτρέπουν την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για το πακέτο μέτρων, αλλά και την επιμήκυνση κάνουν λόγο τόσο οι Βρυξέλλες, διά στόματος του εκπροσώπου του επιτρόπου Όλι Ρεν, όσο και το Βερολίνο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.Ειδικότερα, οι εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν διέψευσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα λέγοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

«Υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα πριν να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε την Τετάρτη ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την επιμήκυνση της ελληνικής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η τρόικα θα αποφανθεί για το αν η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και μετά το θέμα θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικούς της Ευρωζώνης. Πάντως, σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση.

Για φήμες που δεν μπορεί να τις σχολιάσει, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στην επιμήκυνση.