Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ανακοίνωσε ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά ότι η τρόικα υπαναχώρησε σε ορισμένες αξιώσεις της για τα εργασιακά και ότι το Eurogroup Working Group θα ενημερωθεί πως το πακέτο έκλεισε.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η συμφωνία δέχεται βελτιωτικές αλλαγές. Παρ' όλα αυτά, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του από το Βερολίνο, άφησε να εννοηθεί ότι κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. «Καταλαβαίνω ότι έχει υπάρξει πρόοδος αλλά μένουν άκομη σημεία που πρέπει να οριστικοποιηθούν και δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από αυτά» είπε ο κ. Ντράγκι. 

Στην διευκρίνιση ότι «η Ελλάδα και η τρόικα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά κάποια ελάχιστα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα πριν οι δύο πλευρές συνάψουν συμφωνία», προχώρησε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Κ.Μαρτίν. 

Αλλά και το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο. 

Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται σχετικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Παράλληλα, αρνούνται να επιβεβαιώσουν την επίτευξη συμφωνίας για τη χορήγηση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης αλλά και πηγές του ΔΝΤ αντιδρώντας στη δήλωση Στουρνάρα αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα σε γερμανική εφημερίδα ότι η επιμήκυνση αυτή θα δοθεί. Μάλιστα ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ έκανε λόγο για «χρησμό».

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν υπάρχει κάποια νέα πληροφορία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ αλλά και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσαν ότι δεν έχει αποφασισθεί ακόμη η χορήγηση επιμήκυνσης. 

Στο Euro-working group θα μετάσχουν και οι επικεφαλής της τρόικα κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς που θα κληθούν να σχολιάσουν και να επικυρώσουν εκ μέρους των δανειστών το deal για την χορήγηση της επόμενης δόσης έως τις 12 Νοεμβρίου. Και όλα αυτά ενώπιον των κορυφαίων τεχνοκρατών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.