Αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους από το Ελληνικό Δημόσιο με χρήματα των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης εμφανίσθηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος αύριο θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου που είχε πρωταγωνιστήσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ξεκαθάρισε πως οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν συζητήσει με το IIF ενδεχόμενα σχέδιά για την επαναγορά του ελληνικού χρέους

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το IIF δεν συμφωνεί με την πρόταση κάλυψης του κενού χρηματοδότησης της Ελλάδας με επαναγορά χρέους με δάνειο από τον ESM και σημείωσε πως θεωρεί πιο κατάλληλη την μείωση των επιτοκίων των δανείων του επίσημου τομέα.

«Η καλύτερη χρήση επιπλέον διαθέσιμων κεφαλαίων από την Ευρωζώνη για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης θα ήταν η μείωση των επιτοκίων του ελληνικού χρέους και όχι η χρήση κεφαλαίων για επαναγορά χρέους σε τρέχουσες τιμές. Αυτές δεν απευθύνονται στην καρδιά του προβλήματος σήμερα».