Πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματικών κατέθεσε προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, το 50% των ασφαλισμένων του Οργανισμού αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΕ έχουν βεβαιωθεί οφειλές μεγαλύτερες από 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρει, σε πολλές περιοχές της χώρας οι επαγγελματίες που οφείλουν στον ΟΑΕΕ ξεπερνούν το 70%. Η υφιστάμενη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς απεδείχθη ότι πάσχει από έλλειψη ρεαλισμού, επισημαίνει το Επιμελητήριο.

Για το λόγο αυτό, προτείνει μεταξύ άλλων:

-Τη μείωση κατά 30% τουλάχιστον των εισφορών για μια πενταετία, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει αποφέρει μείωση εσόδων στις επιχειρήσεις.
-Το πάγωμα των παλαιότερων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις με ταυτόχρονο διαχωρισμό από την τρέχουσα εισφορά του ασφαλισμένου.
-Διαχωρισμό του ασφαλίστρου για την υγεία από αυτό της σύνταξης.
-Δικαίωμα στον ασφαλισμένο να επιλέξει ασφαλιστική κλίμακα, από την κατώτερη έως την ανώτερη, χωρίς περιοριστικό χρονικό όριο.