Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο 2013 στην μετοχοποίηση των κρατικών σιδηροδρόμων (RZD) σε ποσοστό 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου τους και την ιδιωτικοποίηση του ποσοστού αυτού, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti την Πέμπτη.

«Μελέτες τις οποίες εκπόνησαν από κοινού οι RZD και το υπουργείο Μεταφορών τεκμηριώνουν ότι υφίσταται η δυνατότητα να πουληθεί μερίδιο των μετοχών εντός 2013, έως και το 5%» του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των RZD, ανέφερε η ανακοίνωση αυτή.

Επιπλέον το Ria Novosti ανέφερε ότι στους προσανατολισμούς της κυβέρνησης είναι να παραχωρηθεί μεταγενέστερα το 25% του μετοχικού κεφαλαίου των RZD -μείον μια ψήφο-, οι οποίοι σήμερα απασχολούν σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει γενικότερο σχέδιο εντός του 2013 να αποκομίσει το δημόσιο λογιστικό περίπου 270 δισ. ρούβλια (6,7 δισ. ευρώ) από αποκρατικοποιήσεις, που θα προχωρήσουν μέσα το ερχόμενο έτος.


Πηγή: in.gr