Χατζηδάκης: «Οι νέες τεχνολογίες είναι πεδίο με προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα»

Χατζηδάκης:  «Οι νέες τεχνολογίες είναι πεδίο με προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα»

Οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών είναι ένα πεδίο με εθνική προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα στο οποίο πρέπει τώρα να τρέξουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης σε χαιρετισμό του προς την ημερίδα του ΣΕΒ με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Τεχνολογικές Προτεραιότητες» που πραγματοποιείται σήμερα.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσιάζει τις προτεραιότητες του υπουργείου στον τομέα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:-Η περιφερειακή ευρυζωνική στρατηγική (διασύνδεση αρχικά αγροτικών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας).

 

-Το έργο «Fiber-to-the-Home» (οπτική ίνα στο σπίτι) με την προώθηση ΣΔΙΤ μέσα στο 2013.
 

-Το εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών διαγωνισμών (e-procurement) για τις Δημόσιες Συμβάσεις και Προμήθειες. Το λογισμικό έχει ήδη εγκατασταθεί και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
 

-Ο έλεγχος του βαθμού ωρίμανσης των επενδύσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, για λόγους διαφάνειας και ταχύτητας, στο νέο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων.
 

-Η τηλεματική των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική. Ο ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί την άνοιξη του 2013.
 

- Η προώθηση της καινοτομίας στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
 

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ακόμη ότι οι Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020) θα προσανατολιστούν κυρίως στις τεχνολογίες, το περιβάλλον, την καινοτομία και συναφείς δραστηριότητες. Το επόμενο πρόγραμμα δηλαδή θα έχει μικρή σχέση με το τρέχον, από πλευράς φιλοσοφίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο