Την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης της επόμενης δόσης και της ολοκλήρωσης μίας συμφωνίας που θα οδηγεί σε μείωση του χρέους τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, παραθέτοντας ομιλία σε τραπεζικό συνέδριο του Economist.

«Είναι άμεση ανάγκη να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος», σημείωσε ο κ. Μίχαλος. 

Ακόμη επισημάνθηκε πως για να ανακτηθεί εκ νέου η προσβασιμότητα του τραπεζικού συστήματος στις αγορές χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία για πρόσθετη μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, με σκοπό την αποκατάσταση της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας και την εξάλειψη κάθε σεναρίου εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Έτσι μόνο θα καταστεί εφικτή η επιστροφή καταθέσεων και η άντληση νέας ρευστότητας από τις αγορές, για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις. Διαφορετικά το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας θα συνεχιστεί, ακυρώνοντας τις θυσίες που έχουν γίνει ως τώρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.