Μεγάλη αύξηση της ανεργίας στην Κροατία

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας στην Κροατία

Κατά 7,2% αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Κροατία τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ή 13,5% σε ετήσιο επίπεδο, καθώς καταγράφηκαν περίπου 333.400 άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εργασίας της χώρας. 

 

Το 67,6% των καταγεγραμμένων ανέργων προέρχονται απευθείας από την εργατική βάση και το 12,7% από τους νέους που έχουν μόλις τελειώσει το σχολείο.

 

Τα στοιχεία για τον Οκτώβριο δείχνουν ακόμη ότι 22.957 άνεργοι έχουν απαλειφθεί από τις καταστάσεις των ανέργων, αριθμός μειωμένος κατά 19,9% σε ετήσια βάση. Από αυτούς, οι 13.090 βρήκαν εργασία, ενώ άλλοι σβήστηκαν από τα μητρώα ανέργων για διάφορους άλλους λόγους. Ο μεγαλύτερος αριθμός ανέργων (44.839 άτομα) καταγράφηκε στο Σπλιτ στην επαρχία της Δαλματίας. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 13,4% του συνόλου των ανέργων στην Κροατία.

 

Μόλις το 21,8% των ανέργων έχουν δικαίωμα σε κάποιου είδους επίδομα ανεργίας, αν και το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 10,1% σε σύγκριση με πέρυσι. Η πλειοψηφία των ανέργων έχουν ολοκληρώσει μόλις τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν κατέχουν κάποιον ανώτερο τίτλο σπουδών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο