Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα συντομεύσει επίσκεψή της στην Ασία για να συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες σε μια κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup εν μέσω διαφωνιών με ευρωπαίους ηγέτες για το πώς η Ελλάδα μπορεί να μειώσει τα χρέη της.
"Η διευθύντρια θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου όπως κάνει συνήθως και αυτό σημαίνει πως θα συντομεύσει το τρέχον ταξίδι της στην Ασία", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. 

Μια διαφωνία για το πώς να περιοριστεί το χρέος της Ελλάδας δημοσιοποιήθηκε απροσδόκητα αυτή την εβδομάδα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες όταν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει του Eurogroup, δήλωσε πως θα πρέπει να δοθεί περιθώριο στην Ελλάδα ως το 2022 για να μειώσει την αναλογία του χρέους της προς το ΑΕΠ στο 120%. 

Η Λαγκάρντ, η οποία στη συνέντευξη καθόταν δίπλα στον Γιούνκερ, διαφώνησε και επέμεινε πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει το στόχο του 120% του ΑΕΠ ως το 2020, όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως, ώστε να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της. 

Η Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις Φιλιππίνες στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Νοτιοανατολική Ασία, επρόκειτο να συμμετάσχει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε συνάντηση των χωρών μελών της ASEAN στην Καμπότζη. 

Αντί γι' αυτό όμως, θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για μια συνεδρίαση στις 20 Νοεμβρίου του 17μελούς Eurogroup, το οποίο θα προσπαθήσει να εκπονήσει μια συμφωνία πριν από τη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών αργότερα την επόμενη εβδομάδα.