Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να άρει τη στήριξη του στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Martin Kotthaus, δήλωσε ότι αν και πολλά θέματα είναι ακόμη ανοιχτά, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα γεφυρωθούν οι διαφορές και η λύση θα βρεθεί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις είχε δώσει χθες και ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε ότι «έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει την Ελλάδα σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συμφωνήθηκε από κοινού με την Ευρωζώνη και δεν υπάρχει λόγος να υποψιαστεί κάποιος ότι το ΔΝΤ δεν θα συνεργαστεί και στο επόμενο στάδιο του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει «πλήρως δεσμευμένο» στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διάφορα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.