Η προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με την Μπάνια Λούκα, τέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του γ.γ. του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου με εκπροσώπους της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  στα γραφεία του ΕΟΤ συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας, προς όφελος και των δύο χωρών.

Όπως επισημάνθηκε η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Βοσνίας Ερζεγοβίνης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η ελληνική πλευρά εξέφρασε το ενδιαφέρον της για συνεργασία των δυο χωρών, κυρίως στον τουριστικό τομέα. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης διαβεβαίωσαν για την ασφάλεια των αεροδρομίων τους, αλλά και για την ύπαρξη των καταλλήλων υποδομών για την υποστήριξη της αεροπορικής σύνδεσης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Καραχάλιος μοίρασε στους αντιπροσώπους της Βοζνίας- Ερζεγοβίνης τον νέο ταξιδιωτικό οδηγό Αθήνας -Θεσσαλονίκης του ΕΟΤ (City Brakes) και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος θα επισκεφτεί τη χώρα τους. Παράλληλα προσκάλεσε την ξένη αντιπροσωπεία να επισκεφτεί τη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2012, που θα εγκαινιαστεί στις 22 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.