current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2012
Δημοσίευση10:19

«Παρά την ασυμφωνία η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Η ασυμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα των ξένων μέσων.

Δημοσίευση 10:19’
αρθρο-newpost

Η ασυμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα των ξένων μέσων.

Η ασυμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα των ξένων μέσων.
Σε άρθρο του το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να πάρουν μια απόφαση για την χώρα, δίνοντας άλλο ένα «χτύπημα» στο ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα για την χώρα.

«Το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούσαν για έντεκα ολόκληρες ώρες και δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία είναι λίγο απογοητευτικό. Ωστόσο, δεν βλέπουμε κατάρρευση του ευρώ και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία» αναφέρει ένας οικονομολόγος στο CNBC.

Στην αποτυχία των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να συμφωνήσουν για την χρηματοδότηση της Ελλάδας, μετά από μια ολονύχτια συνεδρίαση αναφέρεται και το αμερικανικό CNN, το οποίο σημειώνει ότι η απουσία μιας συμφωνίας θέτει σε κίνδυνο την απελευθέρωση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

«Η Ευρώπη αποτυγχάνει να έχει συμφωνία για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του BBC το οποίο σημειώνει ότι «μετά από 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες… χρειάζονται κι άλλο χρόνο για τεχνική δουλειά». «Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας απέτυχαν για δεύτερη βδομάδα να συμφωνήσουν», σημειώνει το Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι το ΔΝΤ αρνείται να δώσει στην Αθηνά διετή παράταση προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες αρνούνται να διαγράψουν τα δάνεια της χώρας, δύο επιλογές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων της Ελλάδας.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τη χτεσινή τους σχεδόν 12ωρη συνεδρίαση χωρίς να έχουν μια λύση για την Ελλάδα, λέγοντας ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες και θα χρειαστεί νέα συνάντηση το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να καταλήξουν σε μία τελική συμφωνία» αναφέρει η Wall Street Journal.

Τέλος, το οικονομικό δίκτυο Bloomberg τιτλοφορεί το ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέροντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοντάφτει στο πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους μετά την κόντρα με το ΔΝΤ».


σχετικα αρθρα