Σε αλαλούμ εξελίσσεται η αποστολή των στοιχείων για τους δημοσίους υπαλλήλους του Δημοσίου που αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με νέα εγκύκλιο, ζητά να ξανασταλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων.

Στην εν λόγω εγκύκλιο, ζητείται ακόμη και οι υπηρεσίες που έστειλαν κανονικά τα στοιχεία για τηδιαθεσιμότητα στο υπουργείο να τα ξαναστείλουν με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Βήμα», στην εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

«Για την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 επισυνάπτονται επιπρόσθετες διευκρινιστικές οδηγίες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των φορέων που έχουν ήδη καταχωρήσει στοιχεία στην εφαρμογή της απογραφής, εφόσον διαπιστώσουν, μετά τις επισυναπτόμενες διευκρινίσεις, αποκλίσεις στον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων του προσωπικού τους, καλούνται να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία στην εφαρμογή. Η Υπηρεσία μας θα λάβει υπόψη την τελευταία καταχώριση».
 
Με άλλα λόγια, το υπουργείο ζητεί από τις υπηρεσίες να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με δεδομένο ότι οι σχετικές ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως τις εξαιρέσεις, έχουν αλλάξει μετά την έκδοση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
 
Εν τω μεταξύ, παρά το τελεσίγραφο του Αντώνη Μανιτάκη, οι δήμοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστες διαθεσιμότητας, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. 

Ο κ. Ασκούνης ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση, προτείνοντας να υπάρξει αξιολόγηση των υπαλλήλων και μετατάξεις όπου υπάρχουν κενά. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους