Σε έκτακτο συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης θα προχωρήσουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.


Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης θα αποτελέσει η εξεύρεση λύσης για την χώρα μας ωστόσο δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια συγκεριμένη απόφαση. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα. Το συμβούλιο θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ώρα της τηλεδιάσκεψης έχει οριστεί για τις 16:30 μ.μ. (17:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος) ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αναβληθεί για αργότερα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, από το Βέλγιο, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε συμφωνία για την Ελλάδα. Η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι οι πάντες εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί.  

Η Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας ως εφικτή την επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, χωρίς όμως να «έχουμε ακόμη φτάσει εκεί», επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της ανακεφαλοποίησης των ελληνικών τραπεζών.