Έχει επιτευχθεί μία συνεννόηση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013 και για μια απαραίτητη επιμήκυνση για το 2012, ανάμεσα στην προεδρία της ΕΕ και την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα πρέπει ακόμη να υποβληθεί για έγκριση στις κυβερνήσεις και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εκπρόσωπος της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.
 

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου της ΕΕ για τον Προϋπολογισμό, Γιάνους Λεβαντόφσκι, Πατρίτσιο Φιορίλι, ανέφερε ότι «το σχέδιο αφορά ένα πακέτο και χρειάζεται ακόμη να επικυρωθεί από τα κράτη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προσεχείς ημέρες», επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά την συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η συμφωνία είναι διπλή: αφορά σε μια επιμήκυνση που προβλέπει μια αύξηση δαπανών της τάξης των 6 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2012 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν πολλά προγράμματα, μεταξύ των οποίων το φοιτητικό πρόγραμμα Erasmus, και για το σχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2013 μια τροποποίηση που έγινε από τα κράτη με μια περικοπή 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αυτά που ζητεί η Επιτροπή.