Η Πολωνία σκοπεύει να ενταχθεί στην κοινή νομισματική ένωση μόλις αυτή ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιάτσεκ Ροστόφσκι στη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Παρίσι.

«Δεν είμαστε μέλη της ευρωζώνης, σκοπεύουμε να γίνουμε μόλις η ευρωζώνη ανακάμψει και έχουν εξαλειφθεί οι πιο θεμελιώδεις αδυναμίες της», δήλωσε ο Ροστόφσκι που πήρε μέρος σε μια διάσκεψη σχετικά με το σχέδιο της τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο τρόπος που θα εξελιχθεί η ευρωζώνη είναι για εμάς ζωτικής σημασίας και ότι το σύστημα που θα δημιουργηθεί πρέπει να είναι ισχυρό και ανθεκτικό», πρόσθεσε αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση.

«Οι Καναδοί λένε ότι το να είσαι Καναδός στο πλάι των ΗΠΑ είναι σαν να βρίσκεσαι στο κρεβάτι με μια φάλαινα. Με τον ίδιο τρόπο, το να είσαι Πολωνός κοντά στην ευρωζώνη είναι κάπως σαν να βρίσκεσαι στο κρεβάτι με μια φάλαινα και γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν η φάλαινα νιώθει καλά ή όχι», αστειεύτηκε ο Ροστόφσκι.

Μέχρι στιγμής η Πολωνία δεν έχει ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ένταξή της στην ευρωζώνη και μάλλον θα το καθυστερήσει...