Η σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l. ήταν ο μόνος εκ των τριών ενδιαφερομένων που υπέβαλε τεχνικό φάκελο για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η προθεσμία για την υποβολή των τεχνικών φακέλων από τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν προεπιλεγεί έληξε σήμερα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Από τους τρείς ομίλους που είχαν προεπιλεγεί για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, τεχνικό φάκελο υπέβαλε σήμερα η σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.

Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη κοινοπραξία αποκτά το δικαίωμα να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία αφορά στη μεταβίβαση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.


Επίσης κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού ειχαν επιδείξει ενδιαφέρον η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου (με τις Damco Energy και Damlot) με την ιταλική Sisal και οι Αυστριακοί της Österreichische Lotterien Gesellschaft οι οποίοι τελικά δεν υπέβαλαν προσφορές.