Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και τόνωση της επιχειρηματικότητας, γι' αυτό θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Ανδριανός Μιχάλαρος.
Ο κ. Μιχαλάρος εκφράζει την πλήρη διαφωνία του για τις προτεινόμενες αυξήσεις της φορολογίας, που κατά περιπτώσεις ξεπερνούν το 30% και φθάνουν το 60% σε ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες, αλλά και σε μισθωτούς και συνταξιούχους. 


Ο κ. Μιχάλαρος, δηλώνει ότι τα προτεινόμενα μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι αποτρεπτικά για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και προτρεπτικά για την αύξηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και των «λουκέτων».

«Πώς περιμένει το κράτος να εισπράξει και νέους αυξημένους φόρους όταν ήδη δεν μπορεί να εισπράξει τις παλιότερες οφειλές; Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με τέτοια φορολογία η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, αλλά και η ατομική επιχείρηση θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν προς τα Βαλκάνια ή θα αναγκαστούν να βάλουν οριστικό "λουκέτο"» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΠ.