Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες, τόνισε η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο πρώτο κανάλι της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης (ARD) ενώ παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να σταματήσει η σχετική συζήτηση, καθώς θα προκαλέσει χαλάρωση των προσπαθειών. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα "κούρεμα" καθώς τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως», δήλωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ κοπιαστικές».
 

Τέλος επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα υποστηρίζοντας πως θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. «Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη», κατέληξε.