Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους έλληνες πολίτες. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως είπε, το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Αύριο, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής ήταν ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να καταρτισθεί ένα φορολογικό σχέδιο με «μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά», όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του.


Διαφωνεί σε πέντε σημεία το ΠΑΣΟΚ


Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεση του σε πέντε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, απειλώντας μάλιστα να μην τις ψηφίσει σε περίπτωση που δεν αλλάξουν.

Η Ιπποκράτους εκφράζει την αντίθεσή της σε πέντε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες, αν δεν αλλάξουν, το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μη στηρίξει τις σχετικές διατάξεις.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών, η οποία χαρακτηρίζεται «αύξουσα και προοδευτική». Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στην ισχύουσα κλίμακα, η φορολόγηση με 45% ισχύει για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η πρόταση της κυβέρνησης για τα παιδικά επιδόματα οδηγεί σε αδιέξοδο τη μέση ελληνική οικογένεια. 

Για τους νέους επαγγελματίες, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι στα πέντε πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους να ενταχθούν στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών και εναλλακτικά να φορολογούνται ως επαγγελματίες με 13%.

Για τους αγρότες τονίζει ότι πρέπει να τεθεί ελάχιστο όριο για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων με βάση την επιστροφή ΦΠΑ που έλαβαν τον προηγούμενο χρόνο ή εναλλακτικά με βάση την επιδότηση που έλαβαν ή με συνδυασμό των δύο, με στόχο να απαλλαγούν όσοι έχουν ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.

Τέλος, ζητεί να διατηρηθεί η έκπτωση φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων στο 5%.