Η εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia Siemens Networks ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να κλείσει 16 εγκαταστάσεις μιας θυγατρικής της που ειδικεύεται στις υπηρεσίες όσον αφορά τις υποδομές στην Γερμανία, της Nokia Siemens Networks Services GmbH, που απασχολεί 1.000 εργαζόμενους.


«Η δραστηριότητα δεν είναι κερδοφόρα», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί πάνω από 9.000 εργαζόμενους στην Γερμανία. Η συγκεκριμένη θυγατρική δεν συμμετέχει στην δραστηριότητα που άπτεται των δικτύων κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας, προς την οποία η Nokia Siemens Networks κάνει μια στρατηγική επανατοποθέτηση. 

Το κλείσιμο των 16 εγκαταστάσεων θα προχωρήσει ως τα τέλη του 2013 το αργότερο, πρόσθεσε η εταιρεία, που ανακοίνωσε ταυτόχρονα την πρόθεσή της να αρχίσει διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των 1.000 εργαζομένων που απασχολούνται σ' αυτές. 

Η Nokia Siemens Networks Services GmbH, που ιδρύθηκε το 2008, δεν κατάφερε ποτέ να εμφανίσει κερδοφορία, ανέφερε η μητρική της, κάνοντας λόγο για ζημίες που έχουν ανέλθει σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος έχει 100 εγκαταστάσεις στη Γερμανία, σε 75 πόλεις, και περίπου 9.100 εργαζόμενους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του. Έχει πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Vodafone. 

Πηγή της εταιρείας ανέφερε ότι η απόφασή της ελήφθη μετά τον τερματισμό ενός κρίσιμης σημασίας συμβολαίου με την Deutsche Telekom. Η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών διέρχεται δύσκολη φάση, εν μέσω της αναβολής επενδυτικών σχεδίων και της ασθενούς ζήτησης εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πρόσφατα και η γαλλική Alcatel-Lucent ανακοίνωσε ότι μειώνει τα κόστη και τις θέσεις εργασίας. Η Νόκια Ζίμενς είχε αποχωρήσει από τη Βραζιλία πέρυσι. Παγκοσμίως, η εταιρεία απασχολούσε 60.600 εργαζόμενους στα τέλη του τρίτου τριμήνου.