Την τιμή στόχο στα 30 δισ. ευρώ εκτιμά ότι θα αγγίξουν οι προσφορές για την επαναγορά των ομολόγων, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.


Τη δήλωση αυτή έκανε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι οι οι εισηγήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών τραπεζών ήταν θετικές.

«Ζήτησαν εξουσιοδότηση για συμμετοχή έως 100%», είπε στο Reuters τραπεζίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank μετά τη σχετική έγκριση που έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών κατά τη συνεδρίασή τους την Παρασκευή.


Επιπλέον τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακοίνωσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Attica Bank, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων επίσης συνεδρίασαν την Παρασκευή. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.


Πέραν της συμμετοχής στην όλη διαδικασία του συνόλου των ελληνικών τραπεζών, που αναμένεται να διαθέσουν ομόλογα ύψους ίσως και άνω των 10 δισ. ευρώ, οι πληροφορίες θέλουν τις προσφορές από ξένα hedge funds και ομολογιούχους να υπερβαίνουν τα 16 δισ. ευρώ.